Etusivu

sunnuntai 12. helmikuuta 2017

Lahja nimeltä ElämäElämä on lahja. Käytä se sitten miten haluat, mutta lahja se kuitenkin on. Jokainen vuosi, jokainen kuukausi, jokainen päivä, jokainen tunti ja jokainen minuutti on lahja. Kukaan ei voi koskaan täysin ennustaa milloin päivämme täällä maan päällä päättyvät. Koskaan emme voi tietää milloin on viimeisen hengenvedomme aika. Koskaan ei voi olla täysin varma mitä huominen tuo tullessaan. Elämä ei anna takeita itsestään.
Elämä ei olekaan itsestäänselvyys, vaikka kovin usein arjen rutiineissa näin totummekin ajattelemaan. Jos saat herätä aamulla ilman, että huudat kivusta lattiatta, tietäen ettei päivä tuo muutosta - olet onnekas. Jos saat päivän aikana liikkua, nähdä, tuntea, kuulla tai aistia jollain tapaa ympäristöä - olet saanut lahjan. Lahjan kokea elämän. Jos vielä illalla voit tuntea kiitollisuutta niistä asioista, joita päivän aikana koit, tunsit, tapahtui tai oli - voit olla kiitollinen itse elämästä. Voit kiittää, tästä arvokkaasta lahjasta, jonka olet syntymässäsi saanut. 

Minä menetin ystävän. Hän kuoli liian aikaisin, liian nopeasti, liian nuorena, liian sitä ja tätä. Suru hiipi ihoni alle, ikävä kostutti silmäni kyynelillä, sydämeni meni vereslihalle. Tämä pysäytti minut jälleen sen tosiasian äärelle, että jokainen meistä kuolee. Elämässä ei ole rajattomasti aikaa. Emme voi koskaan tietää elämmekö vuoden vai neljäkymmentä vuotta. Parasta on siis elää tämä aika syntymän ja kuoleman välillä rohkeasti oman näköistä elämää. Valita ja tehdä elämässä niitä asioita, joista todella välitämme ja nautimme. Kukaan meistä ei saa koskaan mitään täältä mukaan, kaikki on vain lainassa. Materialla ei ole mitään merkitystä siinä hetkessä, kun on aika jättää tämä maan päällinen elämä. Mutta se kuinka olemme eläneet, sillä on kaikki merkitys. Kuoleman hetkellä harvempi katuu niitä asioita, joita on tehnyt, vaan niitä joita jätti tekemättä. Se miten olemme eläneet jättääkin jäljen. Jäljen, muiston - sen joka kantaa läheisiä surussaan ja joka muuttuu voimavaraksi. Jäljen joka muistetaan. Ystävästäni jäi ihana jälki. Ilo, riemu, kannustus, tsemppaus, herkkyys. 

Millaisen jäljen sinä haluat jättää? Mitäpä jos tietäisin tämän olevan viimeinen päiväsi, murehtisitko turhista, tekisitkö jotain toisin, kertoisitko läheisillesi rakastavasi, antaisitko anteeksi? Voisitko tehdä sen tänään?  


Elämä on lahja - käytä se viisaasti. Rakasta ja elä täysillä. Kerro ystävillesi, että he ovat tärkeitä. Näytä läheisillesi, että rakastat. Pidä huolta itsestäsi. 


Hyvää tulevaa viikkoa ja ystävänpäivää sinulle! Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!