Etusivu

sunnuntai 14. helmikuuta 2016

On ystäviä


On ystäviä.


Lähellä ja kaukana. On niitä, joiden kanssa jaetaan ihan kaikki, arkiset, ne pienetkin asiat, jopa ne, jotka joskus voisi jättää sanomattakin. He ovat niitä, jotka ovat läsnä kaiken aikaa, vaikkei heitä näkisi tai olisi muuten yhteydessä. Jotenkin he vain ovat siinä. Heille voi soittaa ihan pienestäkin mitättömästä asiasta ja he ymmärtävät, jopa siitä mitä tänään voisi laittaa ruoaksi. Sitten on niitä, jotka ovat kaukana, joiden kanssa ollaan harvoin tekemisissä, mutta he ovat niitä, joilla on paikka aina sydämessä, ehkä hyvin erityinenkin. He on niitä, joiden kanssa tavataan harvoin, mutta juttu alkaa aina siitä, kuin olisi eilen tavattu. Heidän kanssaan on mukava muistella hymyssä suin menneitä tai nauraa vedet silmissä yhteisille retkille ja kommelluksille.

On ystäviä.


Ilossa ja surussa. On ystäviä, joille jakaa ne kaikista kipeimmätkin haavat ja he seisovat rinnalla tapahtui mitä tapahtui. Näitä ystäviä on vähemmän, mutta he ovat sitäkin kalliimpia. He kuuntelevat ja ovat hiljaa, kun on sen aika. He löytävät juuri ne oikeat sanat oikeaan aikaan, he auttavat jaksamaan eteenpäin ja ottavat kädestä kiinni, kun sitä tarvitsee. He ovat aarteita tässä elämässä. Itse he eivät tätä edes aina tiedä. On ystäviä, joiden kanssa nauretaan ja pidetään hauskaa. Heidän kanssaan voi heittää itsensä vapaalle ja nauttia elämästä. He saavat sinut rentoutumaan ja nollaamaan päänsisäistä myllerrystä.

On ystäviä.


Onneksi on. Toisilla on paljon ystäviä. Toisilla vähemmän. Tosi ystäviä on vähemmän ja kavereita enemmän. Itse olen saanut onnekseni muutaman todella hyvän ystävän. Toiset asuvat kaukana ja toiset lähempänä. Toisten kanssa on jaettu elämää jo kahdenkymmen vuoden ajan ja toisten kanssa on kaveruus kehittynyt ystävyydeksi vasta aikuisena. Ystävillä on tärkeä paikka meidän jokaisen elämässä.


Onnea on ystävä. Edes yksi sellainen. 


Halaus sinulle! ♥2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi!