Etusivu

maanantai 24. elokuuta 2015

Entä, mistä sinä olet kiitollinen?


 
Kiitollisuus. Se on aihe, johon olen viime päivinä lisännyt panoksiani. Luin alkuvuodesta Taikavoima kirjan kiitollisuuden voimasta, ja tuolloin elämä tuntuikin suorastaan soljuvan eteenpäin. Tuolloin harjoitinkin kiitollisuutta. Nyt olen kuitenkin ollut havaitsevinani tuon ihanan virran hidastuvan. Välillä on ollut aikoja jolloin kaikki sujuu kuin rasvattu. Kesä toi oman ihanan soljuvan erilaisen virran arkeen, ainakin aika ajoin. Kuitenkin nyt minusta tuntuu, ettei arkeni joka päivä solju vaivattomasti eteenpäin. Tietenkin vastaan tulee aina päiviä, jolloin elämä ei ole ihanaa ruusuilla tanssimista, ei läheskään joka päivä, en sitä odotakaan. Tämähän on elämää. Haasteita satelee. Vastoinkäymisiä tulee.  Ne ovat vain niitä missä meitä jokaista haastetaan enemmän. Mistä voimme oppia lisää itsestämme.  Missä voimme nähdä omat rajamme ja omat mahdollisuutemme. Mistä saamme ammennettua ainakin elämänkokemusta.
 
Kuitenkin. Uskon. Kiitollinen mieli voi paremmin. Arjen pyörteissä vain helposti alkaa pitämään asioita itsestäänselvyytenä. Kun asiat ovat itsestäänselvyyksiä, niitä ei osaa arvostaa. Niiden arvon huomaakin usein vasta ne menetettyä. Jo pelkästään katto päänpäällä, puhdas juokseva vesi hanasta, suihku, oma jääkaappi,  ovat aiheita kiitollisuuteen, varsin usein vain täysin itsestäänselvyyksiä.
 
Olemalla kiitollinen joka päivä ja niistä pienistäkin itsestäänselvyyksistä tuntuu oma olo paremmalle. Tiedän tämän kokemuksesta. Tätä haen siis uudelleen. Muistamalla kiittää. Tuntemalla kiitollisuutta arkeni asioista. Koska negatiivisuus tai ärtymys ei mahdu samaan kiitollisuuden kanssa, ei elämä voi kuin muuttua positiivisemmaksi, ja vain muistamalla olla kiitollinen. Tähän siis tähtään. Sitä paitsi, aina on aihetta olla kiitollinen.

  
Tänään olen kiitollinen mm. siitä, että...
...sain nukkua katkeamattomat yöunet.
...sain tarjota lapsilleni aamupalan ja olla kotona toivottamassa heille mukavaa koulupäivää.
...sain nauttia koululaisten lähdettyä hitaan aamiaisen kaksivuotiaan kanssa.
...sain uusia vyöhyketerapia-asiakkaita.
...jääkaapissani on valmista ruokaa tälle päivälle.
...olen terve.
...hanastani tulee puhdasta vettä.
...minulla on ihania ystäviä.
...aurinkoa jatkaa paistamista tänäänkin!!

 
Mistä sinä tunnet tänään kiitollisuutta?
 
Iloa viikkoosi!
 

 

2 kommenttia:

  1. Auringosta ja pyörästä millä olen saanut tukka hulmuten edetä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, pyöräily tukka hulmuten on kyllä ihanaa :).

      Poista

Kiitos kommentistasi!