Etusivu

sunnuntai 28. kesäkuuta 2015

Lomalla


Meri. Lämmin tuulen vire ihoa vasten. Ruohon pehmeys varpaiden alla. Uudet perunat, tuoreet salaatit. Savustettu merilohi. Puusaunan tuoksu. Löylyjen kuumuus. Purjeveneiden tuijotus - kun ne lipuvat ohi meren hiljalleen aaltoillessa.
 
Olemisen ihanuus.
 
 
Olemme jälleen Ahvenanmaalla, kuten jo lähes viimeiset kymmenen vuotta olemme kesäisin aina olleet. (Jos tahdot lukea viime vuoden kesäkuulumisiani Ahvenanmaalta, niin pääset niihin tästä.) Tämä on paikka mitä sieluni odottaa, mieleni janoaa ja etenkin tänä vuonna tuntuu myös, että kehoni tarvitsee. Olemme viime vuosina varanneet vain menolipun, ja niin teimme tänäkin vuonna. Kun ei ole paluuta tiedossa, on helpompi heittäytyä ajattomuuteen. Kiire katoaa. Myös lapsilta. Jos sitä nyt on ollutkaan. Ympärillä oleva "hälinä" kuitenkin katoaa. Saamme kaikki vain olla.
 
Tänä vuonna saavuttuamme satamaan, minulta pääsi itku. Tajusin miten paljon olinkaan tätä odottanut. Jossain vaiheessa oli epävarmaan lähdemmekö ollenkaan tänne tänä kesänä. Mutta kyllä se vain niin on, että sitä mitä arvostaa ja oikeasti haluaa, siitä tahtoo myös pitää kiinni. Ja täällä me nyt olemme. Tajusin myös, miten koko maailma - oma maailma - voi olla erilainen eri paikoissa, vaikka minä olenkin sama minä kaikkialla siellä missä olenkin. On jännä huomata miten Suomi voikin olla erilainen eri paikoissa. Minä niin tarvitsen tätä paikkaa ollakseni minä. Kuullostaa ehkä omituiselle, mutta jos sinulla on jokin paikka missä tunnet olevasi vain olemisen ihanassa tilassa, tiedät mistä puhun. Kotonani voin kyllä myös olla. Mutta. 5-henkinen perhe. Ovikello, Kaverit. Puhelimet. Tabletit. Kaikki elektroniset välineet. Pesukoneet ym. Häiriötekijöitä on. Joskus vain tarvitsee irtiottoa, lomaa, aikaa olemiselle, täydelliselle läsnäololle, ainakin minä tarvitsen.
 
Ja täällä sitä on. On vain ympäröivä meri. Linnut. Lokit pyydystämässä kalaa. Tuttu joutsenpariskunta laiturin vierellä, tänä vuonna vain yhden poikasensa kanssa. Jostain kaukaa kantautuu lampaiden määkiminen. Koululaiset istuvat laiturin nokassa mato-ongella. Savu kohoaa mökin piipusta - sauna on valmis. Muuta en nyt tarvitse.

 
 
 
Kaikki on hyvin. Nyt on hyvä olla.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!