Etusivu

keskiviikko 3. kesäkuuta 2015

Kesäloman parhaat ainekset...


... syntyvät kiireettömyydestä, aikatauluttomuudesta, yhdessä olosta, hitaudesta, perhosista, kukkasista, tuoksuista, linnun laulusta, jäätelöstä, aamuista jolloin voi syödä ulkona, kauniista lämpöisistä illoista, järven ja meren tuoksusta ja tunnusta, uimisesta, paljaista varpaista. Näistä ja monesta muusta pienestä asiasta koostuu minun parhaat kesälomafiilikset.

 
 

Kesä on koittanut meillekin! Koululaisemme ovat olleet jo muutaman päivän lomalla, tämä on tuonut minullekin lomafiilistä, vaikka onkin viileää ja vettä satelee. Lapsemme ovat jo täysin aikatauluttomia ja pian minäkin. Voi, niin sitä jo odotankin. Ne hommat mitä teen, nautin niistä, ainakin suurimmaksi osaksi. Joudun vyöhyketerapiaopintoihini liittyen tekemään ensi viikolla kaksi tenttiä, joihin lukemiseen motivoituminen ei meinaa nyt käynnistyä. Mutta näiden jälkeen, lomailen lasteni kanssa elokuuhun asti. Ihanaa!
  
 
Olen aina nauttinut kesästä. Nautin kesän tuomasta valoisuudesta, vihreydestä ja kukkasista. Kesällä tuntuu aivan kuin päivässä olisi enemmän tuntejakin. Viime kesän päätös olla tekemättä liian tarkkoja lomasuunnitelmia tulee pitämään tänäkin kesänä. Tahdon, että kesä vie minut täysin "pihalle" arkisesta aherruksesta, niin fyysisesti kuin henkisestikin, ja tähän tarvitsen suunnittelematonta aikaa. Aikaa jolloin voi tehdä sitä, mikä sillä hetkellä tuntuu hyvälle. Tulemme matkaamaan tänäkin kesänä mökille Ahvenanmaalle, joka onkin toiminut meidän perheen akkujen latauspaikkana jo viimeiset kymmen vuotta, mutta muita tarkkoja suunnitelmia emme tule juurikaan tekemään.
 
 

 
 
...Muista iloita hetkestä. Muista olla kiitollinen. Muista arvostaa kaikkea sitä mitä on. Muistaa ottaa aikaa itselle. Muista olla. Muista kuunnella. Muista nauttia. Muista haistella, maistella ja tuntea. Muista olla läsnä. Muista itsesi. Minä itse valitsen asiat ja tekemiset elämääni, muista tehdä ne ilolla ja mielihyvällä. 
 
Näin kirjoitin itselleni viime kesänä ja nämä tahdon muistaa tänäkin kesänä.
 
Ihanaa kesää jokaiselle!

4 kommenttia:

 1. Tsemppiä tenttiin lukemiseen! Hyvältä kuulostaa loman ainekset, ihanaa kesää sinnekin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tsemppejä nyt tarttenkin, jotta saan itseni lukemaan! Ihanaa kesää sinulle myös!

   Poista
 2. Tsemppiä tentteihin! Niin, kun muistaisi vain "olla" - tässä hetkessä - niin kaikki ikään kuin sujuisi itsestään:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Niin, tuo "oleminenhan" taitaa olla se vaikein juttu, sen kun muistaa niin sittenhän se elämä soljuu :).

   Poista

Kiitos kommentistasi!