Etusivu

keskiviikko 27. toukokuuta 2015

Liebster Award - haaste

 

Sain Taikasaappaat blogin Heliltä haasteen. Liebster Award - haasteen avulla pyritään saamaan näkyvyyttä blogeille, joilla on alle 1000 lukijaa. Ideana on vastata yhteentoista annettuun kysymykseen sekä keksiä itse 11 kysymystä seuraaville haastettaville. Lopuksi haaste laitetaan eteenpäin yhdelletoista bloggaajalle.
 


1. Mikä on parasta bloggaamisessa?
Kirjoittaminen. Kirjoitan koska nautin. 
Yleensä monet asiat selkiytyvät päässäni nähdessäni ne kirjoitettuna edessäni. Koska olen itse aikoinani saanut paljon jeesiä muiden teksteistä etsiessäni itseäni ja tutustuessani omaan itseeni minuna, olen todella onnellinen ja iloinen jos joku muukin saa nyt minun ajatuksistani ja pohdinnoistani jotain ajateltavaa omaa elämäänsä kohtaan, kannustusta, iloa, tukea, ihan mitä vain. Siksi kirjoitan ja se on parasta! Ja tietenkin kommentit ja viestit, että joku teksti on koskettanut tavalla tai toisella jotakin on parasta palautetta.


 

 2. Miten bloggaaminen vaikuttaa arkeesi?
Kirjoitan yleensä perheeni nukkuessa. Eli hyvin aikaiseen aamulla tai illalla. Joten en voi sanoa bloggaamisen vaikuttavan kovinkaan arkeeni. Toki iltaisin olen välillä joutunut asettamaan itselleni rajoja, etten jää kovin lukemaan muiden blogeja, sillä tässä vierähtää huomaamatta paljonkin aikaa.
 

 3. Millaisia blogeja luet itse mieluiten?
Aika laidasta laitaan. Kuitenkin ehkä mieluiten blogeja, joiden kirjoittajasta tai teksteistä huokuu elämänilo silmäkulmassa, ihmisenä kasvamisen ihanuus ja raadollisuus, ihan tavallinen elämä.   

 4. Mistä saat ideasi blogisi postauksiin? 
Omasta elämästäni, ihmisistä ympärilläni, tästä maailmasta, milloin mistäkin mitä sisältäni ja ajatuksistani kumpuaa. Joskus olen vain istunut tähän koneen ääreen vailla ajatuksen ajatusta ja postaus on ollut pian valmis. Tänä keväänä olen ollut melko työllistetty oman elämäni suhteen, joten ajatuksia postauksiin on ollut vaikka muille jakaa! Voimia vain ei ole riittänyt näitä iltaisin kirjoitella ja aamuisinkin olen tarvinnut aikaa kehoni ja sieluni herättelyyn, mutta kirjoittamisenkin aika vielä tulee, odottakaahan vain, postauksia voi alkaa sadella kyllästymiseen asti.  
 

 5. Millaista elämänvaihetta elit kymmenen vuotta sitten?
Oi... Olimme menneet mieheni kanssa naimisiin alkuvuodesta ja pian häiden jälkeen sain tietää odottavani esikoistamme syntyväksi loppusyksystä. Olin raskaana ja jännitin saisinko silloisesta työpaikastani syksyllä auki tulevan vakituisen toimen. Sain. Olin todella iloinen ja onnellinen, se tuntui silloin lottovoitolle. Teimme häämatkan Santoriinille. Remontoimme silloista kotiamme itsemme näköiseksi. Valmistauduimme vauvan tuloon. Ihanaa arkea oli silloinkin!
 

 6. Missä haluaisit nähdä itsesi viiden vuoden päästä?

 Teen työtä, jota rakastan, josta innostun, josta saan voimaa ja iloa ja jonka kautta saan auttaa muita. Saan sanella itse omat työaikani. Lapseni ovat jo...hui miten isoja, minulla on aikaa enemmän itselleni, joogaan, urheilen, kirjoitan, luen, matkustan. Olen elinvoimainen. Elän silloinkin ihanaa arkea pelkäämättä haasteita! 

 
 

 7. Mikä on paras muistosi lapsuudestasi?
Kesät  maalla mummolassani!
Leivoin mummoni kanssa ruisleipää, se oli vaikeaa. Muistan ihailleeni kuinka mummoni jaksoi vaivata taikinaa valtavassa saavissa suurella puisella karahkalla (en tiedä nimeä) ja sitten pyöritteli näppärästi pyöreitä leipiä. Minä osallistuin aina jauhojen lisäämiseen ja sain tehdä oman leivän. Mukavaa oli myös nukkua serkkujen kanssa vierivieressä patjoilla lattioilla ja supatella niitä näitä.  
 

8. Mitkä ovat parhaat keinosi poistaa stressiä?
Pysähtyä. Meditoida. Hengittää. Hiljentää mieli.
Saatan kiireessä ja monien asioiden kasautuessa todeta itselleni riittävän monta kertaa "peruna kerrallaan". Eli yksi asia kerrallaan, koetan keskittyä siihen mitä teen, enkä vaellella niissä monissa muissa tekemättömissä töissä. Läsnäolemisen tilassa kiire katoaa.
Stressiä pyrin ehkäisemään muun muassa nukkumalla riittävästi, liikkumalla säännöllisesti, syömällä hyvin, eli pitämällä perusasioista huolta.


 9. Mitkä ovat vahvuutesi?

Positiivisuus. Näen vaikeuksienkin takana piileevään kasvun voimaan. Elämänkoulun koluaminen. En säikähdä kovin pienestä. Osaan (useimmiten) elää tässä hetkessä. Keskeneräisyyden sietäminen. Ilo. Energisyys. Käsillä tekeminen. Empaattisuus.


 10. Millaisia kirjoja luet mieluiten?

Elämäntaito- kirjoja. Ajatuksia ja ajatelmia elämästä, ihmisyydestä. Toisaalta tykkään etenkin kesäisin lukea täysin mitään ajattelematonta kaunokirjallisuutta.
Ja hei, tykkään lukea myös lasten kirjoja. Luen joka ilta vielä 7- ja 9- vuotialle pojillemmekin sadun. Risto Räppääjät ovat hauskoja. Ja 2- vuotias tyttäremmekin on jo innokas satujen kuuntelija.


 11. Mikä on paras asia elämässäsi juuri nyt?

Ihana perheeni. Hyvä terveys. Onnellisuuden tunne.
Ja juuri tällä minuutilla... lintujen laulu, joka kantautuu avoimesta ikkunasta, raikas keväinen tuulahdus ja kiitollisuus omasta toimivasta tietokoneesta ja omasta  hiljaisesta aamuhetkestä! Tuli monta... en osannut sanoa vain yhtä parasta.
 


Minun 11 kysymystäni ovat:

1. Miksi bloggaat?
2. Millaisia blogeja luet?
3. Millaisia kirjoja luet?
4. Mitä odotat tai toivot elämän tuovan sinulle?
5. Mikä on paras asia mitä sinulle on tapahtunut?
6. Mikä oli haaveammattisi lapsena ja mikä sinusta tuli?
7. Kallein aarteesi?
8. Millä tavoin pidät itsestäsi huolta?
9. Kaunein muistosi lapsuudestasi?
10. Mitä toivot tulevalta kesältä?
11. Mitä teet ensimmäisenä aamulla?

Minä haastan mukaan:

Aina lähelläni
Onnenkissa
Kerron sulle tarinan elämästä
Mielen maisemia
Terveisiä elämästä
Tavoitteena hyvä elämä

Toki haasteen saa napata mukaansa kaikki, jotka tuntevat kutsua vastata kysymyksiini.

Iloa kaikille!

8 kommenttia:

 1. Olipa kiva lukea sun vastaukset kysymyksiini. Täytyy viikonloppuna tsekata läpi nuo blogit, jotka haastoit mukaan, josko löytäisin sieltä itselleni uusia seurattavia blogeja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva jos tykkäsit :). Ja käyhän ihmeessä kurkkimassa haastamani blogit, minäkään en muuten saanut yhtätoista haastettua...

   Poista
 2. Kiitos haasteesta! Mielenkiintoista lukea myös sinun vastauksesi, koetan saada pian aikaiseksi omat. Lintujen laulu avoimesta ikkunasta on muuten viime aikoina ollut minunkin parhaiden asioideni top 5 -listalla usein. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo lintujen laulu aamuisin on kyllä ihanaa! Mielenkiinnolla jään odottelemaan sinun vastauksiasi :).

   Poista
 3. Oih, kiitos kivasta haasteesta, jonka otan kyllä vastaan :)
  Olipa kiva lukea sun vastauksia! On aina tosi kiva kuulla enemmän blogin takana olevasta tyypistä, ja ihanasti olit vastaillut <3

  VastaaPoista
 4. Hei Elina! Kaunis kiitos haasteesta! <3 Minäkin yritän viikonlopulla kysymyksiin vastailla ja kurkkailla linkittämiisi minulle uusiin blogeihin. Ja oli tosiaan kiva lueskella sinun vastauksiasi. Ihanan aurinkoista alkavaa kesää sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kiva kun tartut haasteeseen. Ihanaa kesän aikaa sinulle myös! :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!