Etusivu

maanantai 20. huhtikuuta 2015

Musiikin avulla yhteys omaan voimaan

 
Tiedätkö tunteen, kuinka lenkki kulkee hyvin oman lempimusiikin tahdissa? Tai kuinka murheen koittaessa tietty musiikki saa kyyneleet virtaamaan ja surun aallon pyyhkäisemään koko kehon läpi? Musiikki antaa energiaa ja virtaa. Musiikin parantava voima pääsee koskettamaan meitä silloin, kun sen äärelle todella pysähtyy. Musiikilla on suuri vaikutus meihin, tiedostimme sitä tai emme. 
 
Minä olen aina nauttinut musiikista. Sain ilokseni yhteydenoton Co-Rentolta, joka kautta olen saanut kuunnella nyt tunnemusiikkia ja voi miten myyty olen! Vaikka tiesinkin kuinka syvälle meihin ihmisiin musiikki voikaan vaikuttaa, niin kävin melkoisen tunteiden vuoristoradan pelosta rakkauden lämpimään aaltoon ja lopuksi kuplivaan voimia antavaan iloon tuota musiikkia kuunnellessani. Tähän täytyi vain antaa itselle lupa pysähtyä, olla ja antaa musiikin koskettaa ja vaikuttaa.
 
 
 

Tunteet ovat energiaa, jotka helposti varastoituvat sisällemme, ellemme anna tai saa niille lupaa ja tilaa tulla esille. Musiikki onkin yksi väline, jonka avulla on mahdollista saada tunnepatoumia tai käsittelemättömiä tunteita heräteltyä tietoisuuteen ja käytyä läpi. Tämä on hyvin tärkeää, sillä tukahduttamalla tunteet ne pidemmällä aikavälillä voivat jopa sairastuttaa meidät. Jokainen ihminen on kokonaisuus ja jokaisen osa-alueen tuossa kokonaisuudessa tulisi olla tasapainossa keskenään, jotta ihminen voi hyvin. Tunteita ei tule unohtaa tuossa kokonaisuudessa.

Co-Rento auttaa musiikillaan herättelemään ja käsittelemään noita tunteita. Heillä on musiikkia pelkojen kohtaamiseen, suruun ja vihaan, mutta yhtälailla ilon, voiman ja rakkauden musiikkia. Musiikkia voivat käyttää mm. kaikki lasten ja nuorten parissa työskentelevät. Musiikin tuomia tunteita voi samalla maalata, piirtää, kirjoittaa, puhua, liikkua mikä kenellekin ja millekin ryhmälle on parhainta milloinkin. Musiikkia voivat käyttää myös kaikki tunne- ja taideterapeutit omana työvälineenä. En oikeastaan tiedä mitään ikäryhmää tai ketään kuka ei tätä musiikkia voisi käyttää. Musiikkia voi kuunnella vain rentoutuakseenkin.

Co-Rento on suomalainen yritys, joka kehittääkin työkaluja tunnetyöskentelyyn musiikin keinoin. Tästä linkistä pääset kuuntelemaan muutaman demon heidän sivuiltaan ja tästä lukemaan lisää heidän musiikistaan. Kannattaa käydä tutustumassa!

 
soulfulness_frontcover
 

Tunnemusiikkia ja ääniä voidaan käyttää siis kokonaisvaltaisesti kehon ja mielen hyvinvoinnin edistämisessä tasapainottamaan ja käsittelemään tunteita. Musiikin avulla voi vapauttaa negatiivisia tunteita ja vahvistaa positiivisia kehomme muistista. Tunnemusiikin ja esimerkiksi hengitysharjoituksen avulla voi päästä yhteyteen omaan voimaan. Musiikin avulla on mahdollista yhdistyä kokonaiseksi.

Musiikki voi auttaa sinua muistamaan sisäisen viisautesi.
 
Suosittelen lämpimästi! 

Ja hei, ensimmäiselle tähän postaukseen kommentin jättäneelle, lähetän Co-Rentolta saamani Ilo -demon!

 
"Ilo harvemmin kutsuu itse itsensä jokapäiväiseen elämääsi… Joinain päivinä tunnet, ettei sinulla ole energiaa oikein mihinkään. Jotta voisit löytää yhteyden iloon, tarvitsee sinun vain varata hetki itsellesi kuuntelemalla Ilo-levyn rentoja sävelmiä."   - Co-Rento
                                                                                             
 
  
 

Postauksen kuvat ovat suoraan Co-Rennon sivuilta heidän cd:nsä kansikuvia.


6 kommenttia:

 1. Kuulostaa kiinnostavalta. Olen joskus vilkaissut Co-Rennon sivuja, mutta nuo tunnemusiikit ovat menneet minulta täysin ohi. Olen mukana arvonnassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja ole hyvä Heli! Olit ensimmäinen eli lähetän sinulle Ilo -demon! :)

   Iloista päivää!

   Poista
 2. No vau! Hyvä postaus - kiinnostuin näistä kovasti ja kävin heti tsekkaamassa... ja aivan ihanaa musiikkia! Itse ihastuin erityisesti Soulfulnessiin ja Suruun. Aion kyllä hommata ja järjestää aikaa kuunteluun - ihan vain rentoutuakseni :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin minäkin ihastuin Soulfulnessiin :). Ihanaa musiikkia kyllä ja kiva kun tykkäsit!

   Poista
 3. Voi, ensimmäinen kappale oli kuin omalta näppikseltäni! :) Musiikki on ihan parasta, itse elän sille, hengitän sitä ja vaalin sitä viimiseen asti. Laulaminen on parasta ajatusterapiaa ja lenkki todella kulkee musiikin kanssa mitä parhaiten. :) Voisin halata sitä joka tuon taidemuodon on aikanaan keksinyt!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, miten ihana kommentti "voisin halata sitä, joka tuon taidemuodon on aikanaan keksinyt"! <3.

   Poista

Kiitos kommentistasi!