Etusivu

maanantai 16. maaliskuuta 2015

Palkkinnot elämältä 
"Useimmat meistä ei koskaan voita elämän suuria palkintoja.
Oscaria. Emmyä. Nobelia. Emme ehkä koskaan saa kutsua presidentinlinnaan,
mutta meille kaikille on tarjolla niitä hieman pienempiä.
Vaikka joka päivä.
 
Taputus olalle. Puolen kilon ahven saaliiksi. Halaus. Suukko. Täysikuu.
Kirje ystävältä. Hankikeli. Vapaa pysäköintiruutu.
Revontulet. Suurenmoinen päivällinen. Häikäisevä auringonpaiste.
Kuume keitto. Kylmä olut.
 
Ethän jätä käyttämättä elämän suuria etuisuuksia.
Nauti niistä.
Niitä riittää meille kaikille. "
 
 
 
Näin kirjoitettiin Positiivareiden ajatusten aamiaisessa viime viikolla. Tämä sai minut ajattelemaan, että asiat tulevat menemään loppu viimein aina juuri niin kuin on tarkoitettu. Kaikki se mitä nyt tapahtuu tuo mukanaan jotakin hyvää, vaikka se tällä hetkellä ei sille tuntuisikaan. Enemmin tai myöhemmin. Tänään. Huomenna. Tai joskus tämän huomaa ja voi olla siitä kiitollinen. 
 
Kokemuksesta näin tiedänkin olevan. Kaikista ikävistäkin kokemuksista ja asioista, joita elämäni varrella on sattunut ja tapahtunut, olen voinut myöhemmin oppia jotain, viisastua ja kasvaa sisäisesti ainakin vahvemmaksi. Kokemuksesta myös tiedän, ettei vastoinkäymiset tai muut ikävät asiat nostata fiilistä, jee mitähän tästä opin! Ei todellakaan. Ottamalla kuitenkin vastuun omista ikävistä olosuhteista, voi niistä saada otteen, korjata ja tehdä tarvittavat muutokset, silläkin uhalla ettei se ole mukavaa. Tämä kuitenkin vaatii sen, että keskittyy tähän hetkeen, eikä elä ainoastaan murehtimalla menneitä tai keskittymällä vain tulevaisuuteen. Monilla olisi kova halu nähdä elämänsä "lopputulos", minäkin olen tätä joskus toivonut. Olisi mukava tietää, että ah,  muutaman vuoden päästä minä olen unelma duunissani, minulla on rahaa matkustella ja paljon vapaa-aikaa, omistan ehkä ihanan kesämökinkin ja koko perheemme on terveenä. Niin. Kyllähän tämä minulla onkin jos vain haluan ja sitä tavoittelen. Tai sitten tosiaan voittaisin lotossa tai saisin kutsun presidentinlinnaan, heh.
 
Kuitenkin. Lopputuloksella ei ole juuri nyt tällä kyseisellä hetkellä väliä. Toki ihmisellä täytyy unelmia ja haaveita olla ja tavoitteita, joita kohti suunnata, mutta tuota lopputulosta ei ole vielä nyt. On vain tämä hetki. Se miten teet ja toimit nyt, sillä puolestaan on kaikki merkitys. Kun kuitenkin elämä on käsillä vain nyt, tässä hetkessä. Tälläkin hetkellä, vaikka elämä tuntuisi kuinka raskaalle tai vaikealla, piilee siinä jokin tarkoitus ja jokin vihje, jonka avulla voit päästä eteenpäin ja kasvaa ainakin sisäisesti. Jokainen hetki elämässämme on arvokas ja tärkeä. Näitä hetkiä ei kannata hukata suuntaamalla vain ja ainoastaan lopputulokseen. Näitä hetkiä kannattaa vaalia. Sillä näissä hetkissä ovat nuo mittaamattoman kalliit hienot palkinnot elämältä. Kaunis auringon paiste. Kortti ystävältä. Hyvä lounas. Naapurin iloinen hymy. Halaus.

 
 
 
Hymyn  ja läsnäolon täyttämiä hetkiä sinulle tänään!


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!