Etusivu

keskiviikko 4. maaliskuuta 2015

Ilo - sisällä kupliva...


... pirskahteleva ilo sytyttää sydämet ja sulattaa jään!

 
Kevät kolkuttelee jo ovella. Räystäiltä tippuu vesi, kengät kastuvat vesilätäköistä, lapset ovat kuin uitettuja koiria saapuessaan sisään, koira kantaa tassuissaan katujen hiekkaa sisään ihan kiitettävästi. Ihanaa, etten sanoisi!
 
Minulla on tänään ollut niin syvä ilon tunne, että olen vallan pakahtua tähän! Tämä on niin ihana tunne, että toivon saavani jakaa sitä sinullekin edes hieman! Minulla ei ole tapahtunut mitään erikoista, en ole voittanut lotossa, en ole saanut uutta ihanaa unelmieni työpaikkaa (vaikka se toki on työnalla, ainakin ajatuksissani, eikös se silloin ole ainakin puoliksi tehty!), ei ole tiedossa rantalomaa hohtavan kuuman auringon alla, enkä ole edes päässyt valmiiseen ruokapöytään, mutta silti. Elämä tänään muutaman peräkkäisen katkeamattoman yöunen jälkeen tuntuu todella hyvälle, minulla ei ole univelkaa, olen terve, minulla on ihana koti, sekä perhe, ystäviä, ruokaa jääkaapissa, minä näen, kuulen, tunnen, haistan ja maistan! Pöydälläni on kimppu oksia, joita lapseni ovat keränneet pienten hiirenkorvien toivossa. Voi kylläpä onkin paljon ilon aiheita!
 
Ilo vain omasta olemisesta on syvää riemua. Tämä tuntuu sisällä kuplivana, pirskahtelevana ilona. Tällainen ilo tuo mukanaan myös vahvan onnen tunteen. Ja tämä ilo tarttuu useimmiten myös kanssaihmisiin. Luulenpa, että kun tekee sitä mitä todella rakastaa ja on sinut oman kroppansa ja mielensä kanssa, silloin ihminen säteilee. Silloin ihmisestä heijastuu ulospäin jotain niin vastustamatonta, että tuo voima vetää yhä enemmän iloa puoleensa.

Minä tahdon tämän ilon tunteen jatkuvan mahdollisimman kauan, joten ajattelin, että seuraan koko maaliskuun ajan iloani. Jännittävää. En tiedä minne se minut johdattaa, mutta näin nyt päätin. Iloa voi seurata sillä, että tekee joka päivä jotakin, mikä saa oman olon tuntumaan hyvälle. Se voi olla hyvinkin yksinkertaista ja vaikuttaa ulospäin jopa mitättömälle ja pienelle, mutta  mitä sitten! Usein suurimmat asiat ovatkin melko yksinkertaisia. Oma päivän iloinen asia voi olla kupillinen hyvää kahvia, jonka nautit katsellen maailman menoa paikoillasi, se voi olla hetki jalat sohvan reunalla tai vaikkapa tuokio saunassa. Ei sen kummempaa. Sinä itse tiedät, mikä sinua vetää puoleensa.  Nuo pienet iloiset teot, joita itselle annat, voivat johdattaa sinut hiljalleen kohti suurenmoista elämääsi. Sellaista, jossa ilo on aitoa ja syvää, jossa on seikkailun makua, jossa olet syttynyt eloon.
 
Jokaisella meistä on tämä ainutkertainen oma elämä. Mitä jos sytytät sydämesi, täytät sinut intohimolla ja ilolla ja seikkailet tämän, huomisen ja vaikka vielä ylihuomisenkin? Mitä luulet tapahtuvan?
 
 
Ja muuten, onni seuraa iloa. 
 
 
Iloa sinulle päivääsi!
 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!