Etusivu

sunnuntai 19. lokakuuta 2014

Suloinen sadesunnuntai


Meillä oli tänään hidas päivä. Ihana sellainen. Suorastaan suloinen. Kenelläkään meistä ei ollut mitään menoa tai sovittua. Kaikkesta olemisesta ja tekemisestä heijastui kiireettömyys. Lapsemme saivat haahuilla koko päivän aivan kuten tahtoivat, suurimman osan ajastaan he rakentelivat legoilla. Nautimme kaikki vain olemisesta. Pelaillimme koko perheen voimin esikoisemme syntymäpäivälahjaksi saatua etsivälautapeliä (tai no kuopuksemme antoi tähän vain oman nappuloiden sekoitteluapunsa ja oman jännitysefektinsä keräilemällä milloin kenenkin pelinappuloita ym.). Minä uppouduin pitkäksi aikaa kirjoittamaan. Olen ilmoittautunut intuitiivisen kirjoittamisen verkkokurssille, josta saan kirjoitustehtäviä aina joka toinen päivä. Tänään sitten "unohduinkin" kirjoittamaan, niin että käsi oli väsyä. Ihanaa oli kyllä! Olimme sopineet jo etukäteen, että tämä on päivä, jolloin emme tee mitään, fiilistelemme vain kotona ja mikä ihana sadesää tälle päivälle osuikin! Tällaiset päivät ovat arjen henkireikiä.
 
Mieheni oli pari viikkoa töidensä puolesta pois kotoa, joten tänään lapsemme ehtivät rauhassa kertoa kaiiiikki kuulumisensakin. Ja minä tietenkin iloitsin, että on taas kaksi aikuista arkea jakamassa. Toki kahdessa viikossa sana "äiti" ehtii syöpyä lasten mieliin niin syvälle, että kaikkeen tekemiseen, kysymiseen, haluamiseen, kertomiseen, kiittämiseen, avun tarpeeseen ym. kutsutaan äiti, vaikka se toinenkin vanhempi on kotona ja vierellä. No tämä palautuu taas ennalleen arjen mukana.
 
Koululaistemme syysloma loppuu  täällä tänään ja huomenna alkaa jälleen arki. Olemme saaneet viikon ajan nauttia hitaista aamuista ja aamupaloista, minäkin olen nukkunut yhtä pitkään kuin lapset. Olemme ehtineet nähdä kauempana asuvia ystäviämme ja lukea paljon kirjoja. Tauot arjesta ovat kyllä tervetulleita välillä. Onnea on lomat ja hitaat päivät. Näillä jaksaa taas.

 

4 kommenttia:

 1. Kuulostaa hyvältä!
  Olen myös osallistunut intuitiivisen kirjoittamisen verkkokurssille, pidin kanssa siitä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla, että olet myös pitänyt intuitiivisesta kirjoittamisesta, se on kyllä mielenkiintoista. Minä nautin siitä, varsinkin kun on kunnolla aikaa kirjoittaa, vaikka toki aina ei paljon aikaakaan tähän tarvita. Mieli vain oikeaa asentoon. :)

   Mukavaa alkanutta viikkoa sinulle!

   Poista
 2. Kuulostaa täydelliseltä päivältä! Tuollaisten päivien ansiosta jaksaa taas touhuta pitkään :) Mulla on tänään tuollainen päivä, oon myös aloittanut verkko-opinnot (työjuttuja) ja tänään oikein innostuin niistä. Muutapa en ole tehnytkään, käynyt pitkällä kävelyllä ja lämmitellyt uuneja...ollut vaan :) Hyvää alkanutta viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo päivä oli kyllä täydellinen! Ja ihanan kuuloinen on sinunkin päiväsi ollut. Oleminen antaa kyllä voimia ja lataa akkuja.

   Ihanaa tätä viikkoa myös sinulle!

   Poista

Kiitos kommentistasi!