Etusivu

maanantai 6. lokakuuta 2014

Lepoa...

.
.. tarvitsee jokainen. Levon pitäminen ja ottaminen itselleen, on viisautta.
Minä olen flunssan selättänyt ja olo on jo täysin ennallaan. Voi miten tästä osaakaan olla taas iloinen ja onnellinen. En herännyt viime viikolla yhtenäkään aamuna oman sisäisen kelloni mukaan, vaan unta olisi riittänyt vaikka kuinka pitkälle. Jouduin siis heräämään aiemmin kuin olisin tarvinnut unta. Päivät sujuivatkin sujuvasti hortoillen villasukissa tai makoillen sohvan pohjalla (sen mitä siellä nyt pystyin makoilemaan). Muutaman sairastetun päivän jälkeen alkoi kuitenkin olla olo, että eiköhän tämä ollut jo tässä, mutta keho ei ollut samaa mieltä. Kumma miten mieli saattaa jo askaroida kaikenlaisten puuhien parissa, mutta keho ei vielä ole samaa mieltä. Keho ei kuitenkaan ole tyhmä, vaan päinvastoin se on suunnattoman viisas. Nuhani kyllä lähti nopeasti, mutta voimat kehossani eivät palautuneet ennalleen yhtä nopeasti. Niiden odottelu tuntui harmillisen pitkälle. Nyt kuitenkin olen iloinen, että odottelin niitä. Keho on kokonaisuus, joka haluaa auttaa meitä ja on aina meidän puolellamme. Sille täytyy vain antaa mahdollisuus tehdä oma osuutensa meidän hyvinvoinnissa.

Keholle tuleekin antaa mahdollisuus lepoon, eikä piiskata sitä voimavarojensa äärirajoille. Sitä tulisi hoitaa, kun se siitä ilmoittaa. Kun keholla on kaikki perusasiat kunnossa, se jaksaa kuljettaa meitä sinne minne haluamme, eikä jarruttele matkalla. Kehosta kannattaa siis pitää huolta. Se varoittaa meitä aina mikäli kaikki ei ole kunnossa. Jos emme osaa kuunnella sitä, se kertoo siitä vielä voimakkaammin, joskus sairastuttamalla meidät. Kaikkea mitä se koettaa kertoa, tulisikin ottaa vakavasti. Viisautta onkin kunnioittaa ja rakastaa omaa kehoaan. Näin kirjoittelin kehosta, keho, mieli ja sielu postauksessanikin, ja lisää voit halutessasi lukea täältä.
 
Jokainen meistä tarvitsee välillä pientä lepohetkeä, jolloin kerätä voimia, vaikka ei olisi edes sairaana. Joskus voikin puntaroida itsensä kanssa, voisiko jonkun sovitun tapaamisen peruuttaa tai jättää jonkin tehtävän kokonaan tekemättä, delegoida sen jollekin muulle tai siirtää sen myöhemmäksi, jotta itse saa levättyä.  Ja mikä tärkeintä, pyytää apua. Levon jälkeen olo on entistä vahvempi ja tehokkaampi. En tiedä sinusta, mutta minä saan lepäämisen ja rauhallisuuden avulla myös omat sisäiset voimani käyttööni, mitkä huonovointisena tai kiireisenä katoavat  sekä mielikin pysyy rauhallisempana. Siksi lepoon onkin syytä panostaa.

Vietä tänään jokin, vaikka pienikin lepohetki itsesi kanssa. Olet sen ansainnut! Sanoo nyt useamman levollisen päivän ja lepohetkien jälkeen varsin energinen nainen!

Ihanaa alkanutta viikkoa!

2 kommenttia:

  1. Hyvä teksti, ihan asiaa! Mä olen myös huomannut että sairaudet iskee usein silloin kun ihminen on kiireisimmillään, ns. stressi voi olla altistava tekijä. Kannattaa pitää huolta itsestään ja levätä vaikka tämä suoritusyhteiskunta sitä vähän pahalla katsookin, viis siitä kunhan itse voi hyvin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olet niin oikeassa! Itsestä on kyllä pidettävä huolta,vaikka muut vähän vinoon katsoisivatkin. Kiitos kommentistasi :).

      Poista

Kiitos kommentistasi!