Etusivu

tiistai 28. lokakuuta 2014

Haastan sinut treffeille!


Muistatko tai tiedätkö sen tunteen, kun vatsan pohjaa kihelmöi, vaatteet on tullut vaihdettua useampaan kertaan, ripsivärit on laitettu ja vielä äkkiä huulikiiltoa lisää ennen lähtöä? On treffit, ne ensimmäiset tämän henkilön kanssa. Sisimmässä kuultaa toive, olisiko tämä Se Oikea, jonka kanssa jakaa elämä.

Nyt minä haastan sinut treffeille! Itselläni tuosta viime treffeillä olo kerrasta on vierähtänyt melkoinen tovi, enkä tiedä onnistuisinko saamaan tuota ensitreffien  kaltaista fiilistä, vaikka nyt mieheni kanssa treffeille lähtisinkin. Mutta ajattelinkin nyt haastaa sinut kuin myös itsenikin treffeille sen maailman tärkeimmän ihmisen kanssa, sen kanssa, johon sinulla ja minulla on pisin suhde, nimittäin oman itsesi kanssa!

Arjen pyörteissä voi olla hetkiä, jolloin miettii missä minä oikeasti olen ja mitä minä oikeasti haluan ja haluanko edes tällaista elämää. Arki voi syystä jos toisestakin helposti puuroutua. Itsensä voi kadottaa hoitaessa muita, painaessa pitkää työpäivää vapaa-ajan ollessa kortilla, ongelmia saattaa ilmaantua jatkuvasti, kun edellistäkään ei ole vielä kunnolla saanut selvitettyä, omalle itselle ei tunnu olevan aikaa. Joskus voi tuntua, että tämä maailma suorastaan hukuttaa meidät, lyö suuret aallot suoraan vasten kasvoja, imee voimat niin ettei, ettei rantaa pian enää näy.

Me olemmekin monesti hukassa nimenomaan itseltämme. Sisäistä tyhjyyttä koetetaan helposti paikata tekemisen kautta. Aina tulisi jaksaa, jaksaa ja jaksaa. Tehdä lisää ja suoriutua mahdollisimman nopeasti kaikista eteentulevista asioista. Usein paljon tekevä ihminen saakin osakseen huomiota ja ehkä kaipaamaansa ihailua. Tämä ei kuitenkaan tuo sitä syvää ja pysyvää arvostuksen ja rakkauden tunnetta, vaan päinvastoin, viime kädessä se voi viedä vain syvemmälle suorittamiseen ja ihminen joutuu jatkuvasti venymään omien voimien äärirajoille asti. Haastavaksi itsensä kohtaamisen tekeekin juuri se, että elämme monesti taukoamattoman hälinän ja ulkopuolisten ärsykkeiden keskellä. Ainakin omalla kohdallani olen tämän todennut olevan näin. Jatkuva melu ja ulkopuolelta tulevat ärsykkeet saattavat pitkään jatkuessaan hukuttaa minun sisäisen ääneni ja voimani ellen tähän tietoisesti kiinnitä huomiota.

Tärkeää onkin välillä pysäyttää tekeminen ja kääntää katse omaan itseen, sisäänpäin. Unohtaa kaikki suorittaminen ja yrittäminen. Kaikki ylimääräiset kerrokset on hyvä kuoria hiljalleen pois. Olemalla rehellinen itselleen ei enää tarvitse titteleitä tai ulkopuolista ihailua kokeakseen itsensä rakastamisen arvoiseksi, arvokkaaksi ihmiseksi. Tällöin elämää ei tarvitse suorittaa. Tällöin kykenee ehkä paremmin keskittymään myös siihen hyvään mitä omassa elämässä jo on, eikä negatiiviset asiat vie kaikkea energiaa. Ehkä tällöin tästä harmaasta syyssäästä huolimatta voi löytää valon ja ilon lähteitä. Oma itse onkin kaikista tärkein ja pisin suhde meillä jokaisella ikinä! Myös sen kanssa tulee viettää aikaa, laatuaikaa!

Tätä minä haastan sinut etsimään treffeillä itsesi kanssa, pysähtymään, kääntämään katseen sinuun itseesi, sisimpääsi! Voit saavuttaa tätä miettimällä rauhassa mistä nautit ja mistä pidät. Järjestä siihen aikaa, näe itsesti eteen vaivaa, koska olet sen arvoinen. Hemmottele itseäsi kunnolla ja osoita sinulle olevasi tärkeä. Tee sitä, mikä sinusta tuntuu hyvälle. 
 
Minun treffeillä... tahtoisin olla ihan yksin melko pitkän aikaa (minulle ylellisyyttä), lukea tai kirjoittaa, levätä. Hiljaisuuden ja itseni kuuntelemisen jälkeen tahtoisin ehkä hemmotella itseäni kasvohoidolla tms. ja käydä ehkä kirjaostoksilla. On toisaalta jännittävää miettiä mitä haluan nyt tehdä ja minne mennä.
 
Siis treffeille jokainen! Elämästä nauttimaan! Tiedä vaikka saisi tuon ihanan ensitreffien kaltaisen vatsan kihelmöinnin aikaiseksi nyt siitä, että on niin mukavaa viettää itsensä kanssa aikaa.
 
Nautinnollista aikaa sinulle itsesi kanssa!

2 kommenttia:

 1. Ihana haaste:)
  Ja ei sitä tiedä, vaikka lähtisinkin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, juu, tottakai otat haasteen vastaan ja lähdet treffeille! ;)

   Poista

Kiitos kommentistasi!