Etusivu

keskiviikko 20. elokuuta 2014

Kaikesta huolimatta...


.... tänään on hyvä päivä!

Sade rummuttaa ikkunalasiin, tuuli humisee ja puut huijuvat tuon tuulen mukana. Eikä mene kuin hetki, kun aurinko taas paistaa pilvien lomasta ja lämmittää säteillänsä. Tänään on tuntunut kovin syksyiselle hetkellisestä auringonpaisteesta huolimatta. Minä en ole aina nauttinut syksystä. Oikeastaan kai suurimman osan elämästäni olen tavalla tai toisella ”inhonnut” syksyä. Kylmiä pimeitä iltoja, koleaa ilmaa. Joskus syksy tuntui kuin viholliselle. Viime vuosien aikana olen kuitenkin alkanut huomaamattani nauttia syksystä. On ihanaa, kun voi sytyttää kynttilöitä hämärtyvien iltojen iloksi. Voin vetää rakastamani villasukat jalkaan. Sadepäivänä voi käpertyä sohvan nurkkaan hyvän kirjan kanssa. Syksyllä on mukava olla ”väsynyt” ja välillä vain laiskotella mitään tekemättä. Ja toisaalta syksy on ”uuden alun aikaa”. Moni aloittaakin syksyllä uuden harrastuksen tai saa mahtavan kipinän liikkumiseen. Minäkin aion tänä syksynä aloittaa uuden harrastuksen ja aion liikuttaa itseäni aiempaa enemmän. Ulkoilukin on vain vaatekysymys, kun pukeutuu sopivasti, ei palele tai ole hiki. Syksy on myös kaunista aikaa.
 
Tänään eräs ihminen totesi minulle, että älä puhu vielä syksystä, nyt on vielä kesä. Tuo henkilö oli vielä kesälomalla. Niinhän monella vielä onkin, lomaa. Toki moni, joka nyt viettää kesälomaa toivoisi ehkä auringon paistavan yhä pilvettömältä taivaalta ja kesän jatkuvan ilman hyytävää tuulta. Auringon paiste saa tunteen kesästä. Mutta eikö syksylläkin voi olla ihanaa olla lomalla, olla irti kaikesta arkisesta aherruksesta, vaikka sataa, nauttia ulkoilusta ja liikunnasta, retkistä luontoon, syödä hyvin, viettää vapaa-aikaa sillä tavalla mikä itselle antaa voimia. Sitähän meidän jokaisen kuuluisi tehdä, nauttia elämästä. Nauttia, oli lomalla tai ei, kerätä ja ammentaa voimia niistä tekemisistä mitkä milloinkin meistä hyvälle tuntuvat. Vaikka työ ja arki tuntuisivat oravanpyörälle, mikä vain syö ja vie enemmän voimia kuin antaa, voi tietoisesti alkaa etsiä ja lisätä arkeen niitä asioita mistä iloitsee ja nauttii, niitä mitkä saavat hymyn huulille ja fiiliksen nousemaan kattoon. Kaikilla meillä niitä on, eivätkä kaikki ole sidottuja vain vuodenaikaan tai lomaan. Ja jos näin on, niin silloin voi alkaa etsiä uusia tapoja ja toimia, joista tuota voimaa saa muulloinkin kuin lomalla tai kesällä.
 

 
 
Minä toivotan syksyn tervetulleeksi minun elämääni. Satoi tai paistoi ei sen väliä, tänään on hyvä päivä! Tänään voin ja saan nauttia, kaikesta huolimatta!


4 kommenttia:

 1. Minä rakastan kesää, mutta olen aina tykännyt myös syksystä. Se on aina merkinnyt minulle jonkin uuden alkamista. Juuri ajattelin itsekin kirjoittaa aiheesta jotain. Hyvin kirjoitettu, tervetuloa syksy ja monet hyvät päivät :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Syksyssä on kyllä ihanaa tuo uuden alkaminen, ikään kuin voisi aloittaa puhtaalta pöydältä :). Ja hyvin kiteytit, tervetuloa syksy ja monet hyvät päivät :). Juuri näin!

   Poista
 2. Ihana teksti :`) Syksy on kaunista, mutta haikeaa aikaa. Ja minä nautin siitä fiiliksestä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tania! Eikö olekin hienoa, että haikeastakin fiiliksestä voi nauttia. Onnea on vaihtuvat vuodenajat :).

   Poista

Kiitos kommentistasi!