Etusivu

perjantai 4. heinäkuuta 2014

Ihan pihalla - ihan lomalla


Aurinko lämmittää säteillänsä ihoa, ihoa jota ei tarvitse kauttaaltaan kankaiden alle piilottaa. Iho on niin lämmin, että se tuntuu hiestä nihkeälle. Tuuli henkäilee hiljalleen. Kaikennäköiset ja -kokoiset pörriäiset pörräävät ympärillä, joskus pysähtyen ärsyttävästi tuolle paljaalle iholle. Ruoho kutittaa varpaiden alla. Tämä on kesää ja lomaa. Onko sinulla? Minä olen ollut usein siinä kohtaa Suomea, missä on sadellut ja ollut hieman koleaa. Kesää tämä kuitenkin on, ei ole tarvinnut huolehtia, että pihakukkia vaivaisi kuivuus. Kai jossain päin Suomea on ollut melko lämmintä ja kuivaakin jo kesäkuun puolella, ainakin olen kuullut huhuja tällaisesta ja ilmeisesti nyt alkaa jo lämpenemään ja pysyy aurinkoisenakin. Nautitaan täysillä siitä, että on kesä ja moni saa nauttia lomastakin!


  
Lomalla keho lepää, sitä ei tarvitse piiskata jaksaakseen mitään. Lomalla voi riippua riippukeinussa tai maata rannalla tai sängyllä tai missä ikinä, ihan vain siksi että voi. Lomalla mieli saa rauhoittua. Sen ei tarvitse pinnistellä arjen tai työn haasteissa. Voi vaan olla. Lomaa tarvitsevat kaikki. Lapset, aikuiset ja vanhukset. Loma on vaihtelua arjesta. Omasta kokemuksesta tiedän, että myös eläimet nauttivat lomasta. Ainakin meidän koira nauttii saadessaan viettää viikon tai enemmänkin mökillä vapaana koko ajan. Se voi käydä haistelemassa hajuja silloin kun haluaa, tehdä tarpeensa silloin kun haluaa, nukkua auringossa tai varjossa silloin kun haluaa, koluta luita tai oksia silloin kun haluaa. Se viettää koiran elämää. Sitä mitä mekin olemme viettäneet, ei kirjaimellisesti koiranelämää, mutta elämää, jossa vain ollaan. Minun lomani parhautta onkin se, että voi tehdä sitä mikä milloinkin tuntuu hyvälle, ei ole tiukkoja aikatauluja, jos on ollenkaan. Omista valinnoista tuo lomakin koostuu.

Meidän koko perheen yhteinen loma on loppunut. Olemme nauttineet yhdessäolosta, pelailleet, syöneet jäätelöä, reissanneet, nähneet uusia maisemia, ihania ihmisiä, herkutelleet.... pitkä lista mitä olemmekaan tehneet ja silti ollaan pääasiassa vain oltu. Pieniä suuria asioita, meille tärkeitä, jotka sydämiimme olemme tallettaneet ja joista voimaa arkeen ammennamme. Vaikka loma olisi ohi, kesää on kuitenkin jäljellä vaikka kuinka! Ja lomafiilistä kannattaa ylläpitää vaikka työhön joutuisi palaamaan tai siellä vielä puurtaa lomaa odotellessa. Eikä kaikilla ole edes lomaa, tsemppiä teille, jotka koko kesän aherratte! Kaikki vapaa-aika kuitenkin kannattaa käyttää siihen mihin itse haluaa, mikä itselle tuntuu hyvälle ja mistä itse ammentaa voimaa. Siitä sitä voimaa ja iloa elämään saa.Ja hei, muistahan käydä osallistumassa arvontaan, jos et sitä vielä ole tehnyt, sunnuntaihin asti on vielä aikaa.

Heleää heinäkuuta kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!