Etusivu

maanantai 7. heinäkuuta 2014

Arvonnan voittaja

 
 
Arvonta on suoritettu ja onnekas voittaja on HeliHelille lähtee siis Eckhart Tollen kirja Harjoituksia läsnäolon voimasta. Laitathan minulle Heli osoitteesi sähköpostiini elinalah(at)gmail.com, niin laitan sinulle paketin tulemaan.
 
 
Eckhart Tolle on yksi minun ehdottomista suosikeistani. Hän on kirjoittanut useita kirjoja läsnäolon voimasta, kuten Läsnäolon voima, Tyyneys puhuu, Uusi maa sekä tämän Harjoituksia läsnäolon voimasta kirjan. Ensimmäisen kerran ottaessani käteeni Tollen kirjan Uusi maa muistan kuinka kirja tuntui vaikealukuiselle. Vasta käytyäni ensimmäisen mindfullness - kurssin tajusin ja pääsin todella kiinni hänen ajatuksistaan. Hänen kirjojaan täytyy tai kannattaa lukea ajatuksella ja hitaasti, jotta se mitä hän sanoo sanojen takanakin menee perille. Jos hänen kirjojaan lukee rauhassa ja ajatuksella, on väistämättä läsnä ja oppii läsnäolon taitoa.
 
Huomaan, että samallalailla kuin kuntoa on pidettävä yllä, on myös mielen laita. Kunto rapistuu aivan varmasti vuosien kuluessa, ellei liiku lainkaan. Toki hyvä peruskunto ei hetkessä heilahda miinukselle, mutta ajan kanssa varmasti. Sama on mielen hyvinvoinnin laita. Ellei muistuta itseään aika ajoin siitä, että elämä on vain tässä ja nyt hetkessä, muista pysähtyä ja hiljentyä, voi tahti huomaamattakin luisua vauhdikkaaksi ja vain tulevaisuuteen tähtääväksi tai menneitä muistelevaksi. Minä olen nyt pienen tauon jälkeen lukenut uudelleen näitä Tollen kirjoja, ja saanut itseni kiinni siitä, kuinka olen lomallanikin ollut välillä poissa tästä hetkestä. Mikään ei kuitenkaan ole niin arvokasta ja tärkeää kuin olla tässä hetkessä. Tässä hetkessä on elämä. 
 
 
" Anna itsellesi anteeksi se, ettet ole rauhan tilassa. Sinä hetkenä, jolloin täydellisesti hyväksyt ei-rauhan, se muuttuu rauhaksi. Kaikki minkä hyväksyt täydellisesti, johdattaa sinut sinne, vie sinut rauhaan. Tämä on antautumisen ihme.
Tämän hyväksyessäsi jokainen hetki on paras hetki. "  
 
- Eckhart Tolle
 
 
 
 
 
 
 
Aurinkoista kesäpäivää kaikille!
 
 
 

6 kommenttia:

 1. Oih, minäkö siis voitin? Täytyy tunnustaa, että eilen tein tästä aiheesta "mielen aarrekartan" eli ajattelin voittavani tämän kirjan. Heh, ja voitin. Tällä tekniikalla olen voittanut myös kolmena vuonna lapsimessuliput meille.

  Tollea en ole lukenut koskaan, koska minulla on ollut käsitys että se on vaikeaselkoinen. Nyt sitten pääsen kohta Tollen makuun. Kiitos paljon! Minullekin mindfulness -kirjallisuus on avautunut ihan uudella tavalla käymäni mindfulness -kurssin myötä.

  Aurinkoisia kesäpäiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan totta, vau! Hieno taktiikka, niinhän se on, että mihin uskoo ja mitä haluaa, sen saa :). Todistit sen toteen.

   Mielestäni tuo voittamasi kirja on helppolukuisin Tollen kirjoista, tai voihan olla, että itse olen jo sen verran sisäistänyt läsnäolon taitoa, että tästä syystä ymmärsin hänen sanansa. Mutta uskon, että sinä pystyt saamaan paljon irti tästä kirjasta eikä se ole sinulle "liian" vaikea luettavaksi. Luethan muutenkin paljon :)

   Ihanaa aurinkoista kesäpäivää sinulle myös!

   Poista
 2. Ihanaa, maailmankaikkeus on toivomusautomaatti! :)

  Köyhät ja vaivaiset ja nälkäänäkevät eivät vaan ole olleet uskossaan tarpeeksi voimakkaita...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana ilmaisu tuo toivomusautomaatti :).

   Poista
 3. Sarkasmi taisi mennä ohi.

  Minua hiukan tympäisee sellaiset Secret -tyyppiset "kaikkitännemullehetinyt" -oppaat, joissa positiivisella ajattelulla manifestoidaan kaikkea mahdollista vapaasta parkkipaikasta lähtien. (Ja ainakin amerikkalaisopuksissa se, mitä eniten etsitään, on vauraus...Joka ei tutkimusten mukaan todellakaan ole avain onneen vaan onnellisuus löytyy aivan muista asioista, kuten uuden oppimisesta, itsensä likoon laittamisesta ja siitä, että saa tehdä jotakin muiden hyväksi ja tuntee olonsa tarpeelliseksi.

  Kaikkea hyvää sinulle! :)

  VastaaPoista
 4. :D, mietinkin ettei tuo ensimmäinen lausahdus ihan sopinut viimeiseen.

  Olet oikeassa, tuollaisia oppaita on varmasti yllin kyllin, itse en ole juuri niitä lukenut, joten en voi mielipiteitä niistä esittää. Ja onnen lähteet ovat juuri nuo mainitsemat asiasi. Tollen kirjat painottuvat vain läsnäolon taitoon.

  Mukavaa päivää sinulle!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!