Etusivu

lauantai 21. kesäkuuta 2014

Meidän juhannusta!


Me olemme viettäneet tänä vuonna juhannusta Ahvenanmaalaisittain. Olemme vuosien aikana kolunneet hiljalleen lähes kaikki nähtävyydet täällä, mutta emme ole koskaan viettäneet juhannusta täällä. Tämä olikin meille nyt ihan uutta ja mielenkiintoista. Lapsia jännittikin mitä tapahtuu, sillä juhannuksen vietto poikkeaa täällä monella tapaa meidän perinteisistä juhannuksista.
Täällä ei polteta kokkoja (kokot poltetaan täällä vappuna), vaan tapana on koristella juhannussalot, jotka nostetaan pystyyn kylissä - jotkut heti aamusta ja jotkut vasta illalla. Tällä kylällä missä me olemme juhannussalko nousi pystyyn kahdelta päivällä. Juhannussalon noston yhteyteen kuuluvat perinteisesti laulut, musiikki, tanssit ja erilaiset piirileikit. Ennen juhannussalon nostoa, kyläläiset ja vieraatkin pääsivät mukaan koristelemaan salkoa lehväköynnöksillä, seppeleillä ja juhannuskruunuilla. Salot ovatkin sitten pystyssä koko vuoden.


  
 
Täällä koko kylä osallistuu juhannussalon nostoon. Porukkaa olikin paljon paikalla. Erilaista ja ihanaa meille siinä mielessä, että meidän juhannusperinteisiin ei ole koskaan kuulunut, että porukalla esimerkiksi kokoaisimme kokon, saati että se jo päivällä poltettaisiin. Lasten ja lapsiperheiden kannalta onkin hyvä asia, että tapahtuma oli jo päivällä. Jokaisella oli sitten mahdollisuus poistua paikalta omaan tahtiinsa. Tämä on mielestäni yhteisöllisyyttä parhaimmillaan. Iloa elämässä! Ihana oli nähdä niin paljon väkeä pienellä alueella kaikki samantarkoituksen äärellä. Juhlimassa keskikesää!


Ihanaa ja rentouttavaa aikaa jokaiselle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!