Etusivu

keskiviikko 7. toukokuuta 2014

Tunti luonnossa...


... ihanaa!

Tuutikki oli saanut Retkipaikasta haasteen lähteä tunniksi luontoretkelle omalta kotiovelta ja haastoi edelleen lukijansa tunniksi luontoon ja minähän tartuin haasteeseen!

Asumme alueella, josta on helppo lähteä metsään. Lapsemme nauttivat, joka kerta retkistä metsään ja ajattelinkin ottaa heidät mukaani. Ajattelin, että näin saan itse haasteen tehtyä ja lapseni pääsisivät metsään. Monta kärpästä samalla iskulla! Joku sisäinen ääni kuitenkin alkoi kolkutella minulle, että mene yksin. En kuitenkaan meinannut alkuun tätä kuunnella, kunnes tunne vain voimistui. Kun vanhinta poikaani tulivat kaverit hakemaan ulos, päätin että yksin minun on mentävä. Ja onneksi kuuntelin intuitiotani! En osannut aavistaakaan kuinka kauniin ja voimauttavan retken itseni kanssa tulinkaan tekemään.Retkelle mukaani otin kuitenkin koiramme, eli ihan yksin en kuitenkaan lähtenyt matkaan. Tämä ei kuitenkaan sulkenut huomiotani pois metsän ääniltä, tuoksuilta, mahdollisuudelta vain olla ja istua kannon nokassa.
Linnut pitivät konserttia metsässä. Kaikkialla tuoksui jo aivan keväälle. Puissa ja pensaissa oli jo melko isot lehdenalut, huomasin vasta nyt. Kuljimme eteenpäin. Kunnes jäin istumaan ison kannon nokkaan katselle läheiselle lammelle. Joutsen pariskunta uiskenteli lammella. Jäin niitä katselemaan ja unohdin täysin ajankulun.Siinä istuskellessani tajusin kuinka mahtavaa on yksinkertaisesti olla läsnä ja nauttia luonnon hiljaisuudesta. Jos olisin ottanut lapseni matkaan, tämä retki olisi ollut aivan erilainen. Varmasti mukava ja antoisa meille kaikille. Mutta vain itseni kanssa pystyin pysähtymään luonnon hiljaisuuteen tai "meteliin" mitä linnuista lähti. Luonto irrotti minut hetkeksi kaikesta tavanomaisesta ja arkisesta puuhasta. Siinä kannon nokassa istuskellessani saatoin rauhassa tehdä oman elämäni inventaariota kenenkään häiritsemättä.
Ja tämä kaikki oli ja on niin lähellä kotiani. Täytyy useamminkin pysähtyä metsään.

Sieluni lepäsi tällä retkellä, mieleni hiljeni ja kehoni pääsi liikkeelle. Onnea ja iloa arjessani, siitähän se hyvinvointi on tehty!

Kokeile sinäkin! Tunti luonnossa voi saada ihmeitä aikaan!

2 kommenttia:

  1. Kiva kun tartuit haasteeseen! Eikö olekin ihmeellistä, miten läheltä kotia voi löytyä rauhoittavia paikkoja? Ne ovat siellä koko ajan "käytettävissä", kun vain osaa tarttua hetkeen ja mennä tunnelmoimaan. :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sepä se, ettei sitä aina oivallakaan kuinka lähellä ja käytettävissä on noita rauhoittavia paikkoja. Luontohan on niitä täynnä, kiitti siis haasteesta! :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!