Etusivu

perjantai 9. toukokuuta 2014

Ole se mitä olet!


Alkuviikon metsäretkestä kimmokkeen saaneena kävin eilen uudelleen koiramme kanssa  metsässä kuuntelemassa hiljaisuutta. Oli hyytävän kylmä. Tai ainakin minusta tuntui sille. Tuuli humisi korviini, vedin takkia tiukemmin päälleni, eikä auringosta ollut tietoakaan. Nyt ei tullut mieleenikään istahtaa kannon nokkaan, olisin kai kohmettunut paikoilleni. Hieman kirosinkin mielessäni, etten ollut pukenut enemmän päälleni. Sitkeästi jotkin linnut ilmasta huolimatta pitivät kevätfanfaariaan. Muistelin tiistaista konserttia ja ajattelin kuinka kaunis ääni linnuilla oikeasti onkaan. Eikai kukaan voi laulaa niin kauniisti, ellei ole luota siihen, että saa olla se mikä on ja tehdä sitä mihin on luotu.

Vaikka oli harmaata, tuuli ulisi puiden latvoissa ja nuo latvat huijuivat hiljalleen tuulen mukana, tajusin kuinka luonto henkii silti seesteisyyttä. Edellisellä kerralla tunsin tämän sydämessäni, mutten osannut sitä vielä pukea sanoiksi. Luonnossa kaikki on rauhallista. Luonto ei uhoa, käyttäydy sopimattomasti tai kohtele huonosti ohikulkijoitaan. Luonnossa kaikki vain on. Mikään siellä ei kysy saako se olla oma itsensä vai pitäisikö muuttua joksikin muuksi. Luonto osaa taidon olla syvässä olemisen tilassa. Luonnossa kaikki on tyyväisyyttä. Tyytyväsyyttä siitä mitä on.

Me ihmiset puolestaan emme aina ole sitä mitä olemme. Pyrimme olemaan jotain mitä emme ole. On hetkiä, jolloin olemme juuri sellaisia kuin olemme. Omana itsenämme. Mutta on tilanteita, jolloin emme ole sitä mitä olemme, emme sano sitä mitä ajattelemme tai tee sitä mitä tahtoisimme. Vaan koetamme olla jotain muuta, jotta saisimme jotain muuta. Emme välitä toisistamme, huolehdi ohikulkijoista, sillä pohjimmiltaan emme kykene tähän, koska emme ole huolehtineet itsestämme. Kuinka olisimme voineet huolehtia itsestämme, ja voida hyvin, jos olemme yrittäneet olla jotain muuta mitä oikeasti olemme? Koskaan sisäistä hyvää oloa ei voi saada siitä, että on yrittänyt olla jotain muuta sen toivossa, että saisi esimerkiksi kunnioitusta, hyväksyntää tai rakkautta. Vain olemalla oma itsensä saa sisäistä hyvää oloa. Kunnioitus, hyväksyntä ja rakkaus tulevat tällöin automaattisesti. Kun olet oma itsesi, kunnioitat jo itse itseäsi, rakastat itseäsi ja hyväksyt itsesi. Tämä huokuu sinusta silloin jo ulospäin. Silloin muutkin kunnioittavat sinua. Se, että on täysin oma itsensä vaatii kuitenkin rohkeutta. Vaatii uskallusta olla yksin. Seistä yksin omana itsenään, vaikka kuinka olisi toisten ympäröimänä. Se kuka tietää olevansa kannettu, rakastettu ja hyväksytty omana itsenään uskaltaakin seisoa yksin. Seisoa yksin suuressakin joukossa. Seisoa omana itsenään. Silloin ei tarvitse yrittää olla jotain muuta. Sanoa jotain muuta. Tehdä jotain muuta. Silloin voi vain olla. Olla tyytyväinen siitä mitä on. Tehdä sitä mihin on luotu, mistä nauttii ja iloitsee. Niin ne kuusetkin metsässä seisovat, jokainen omanlaisena, rivissä, jonossa tai sekaisin, kukaan ei välitä siitä. Jokainen kuusi on vain omana itsenään, siinä paikalla missä on.

Ole sinä sitä mitä sinä olet. Niin minäkin olen. Aina en kuitenkaan ole ollut. Suunnan itseensä voi kääntää kuitenkin minä hetkenä tahansa ja missä tahansa. Juuri nyt on hyvä hetki. Aika olla oma itsensä. Kun on oma itsensä, löytää sisältää myös sen saman rauhan, joka huokuu luonnossa. Tällöin ei tarvitse kimpoilla puolelta toiselle, olla välinpitämätön toisia kohtaan, koettaa pysyä piilossa, erottua joukosta tai olla erottumatta joukosta. Tällöin voi olla vain oma itsensä. Silloin voi erottua joukosta tai olla erottumatta, mutta sitä ei tarvitse koettaa tehdä. Sitä vain on, sellaisena kuin on. Siinä se sisäinen rauha piileekin ja siitä se seesteisyys lähtee. Kun on oma itsensä ei levottomuutta enää ole. On vain minä itse.


Ihanaa tätä päivää Sinulle sellaisena kuin olet!

6 kommenttia:

 1. Voi miten ihanaa lukea tekstiäsi :) jään ehdottomasti seuraamaan!

  - Ilon päivä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! Kommenttisi lämmittää sydäntäni, nyt muuten niin kolean tuntuisena päivänä! :) Mukavaa päivää sinulle!

   Poista
 2. Ihanaa tätä päivää myös Sinulle!
  Nunu
  PS. Haasteeseen lopultakin vastattu :)
  http://ainalahellani.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 3. Hei, olen hiukan lueskellut blogiasi.. Vaikutat oikein kivalta ihmiseltä ja kiitos kirjoituksista! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, lämmin kiitos ja ihania päiviä sinulle! ♥

   Poista

Kiitos kommentistasi!