Etusivu

tiistai 6. toukokuuta 2014

Lapset, lenkkarit, aurinko... Mistä sinä olet kiitollinen?


Kolmen päivän tiivistahtinen opiskelu ja koko ajan ryhmässä oleminen tyhjensivät tämän naisen aivot niin, ettei mitään kirjoitettavaakaan ole ollut, vaikka samaan aikaan onkin tuntunut, että pää on ollut täynnä ajatuksia. Näinhän se elämä meneekin. Välillä on vauhtia, mutta hidastamalla ja hiljentymällä voi saada omat ajatukset omille paikoilleen, eikä kaikki ole yhtä sillisalaattia. Olenkin nyt tarvinnut aikaa hidastamiseen ja hiljaisuuden kuuntelemiseen, jotta olen kuullut itseäni.

Viikonloppuni oli ihana, vaikka samaan aikaan raskas. On hienoa oppia uutta, tavata ja kohdata uusia ihmisiä ja saada imeä uutta energiaa itseensä. Ryhmässä itsensä katsominen peiliin ja pohtiminen mikä tunne on minkäkin asian takana, on raskasta vaikka samaan aikaan erittäin antoisaa. Aina ei ole mukava tajuta toimivansa kuin omat vanhemmat ovat tehneet tms. Nämä ovat kuitenkin välttämättömiä käydä läpi, jotta voi elää omaa itsensä näköistä elämää. Olemme jokainen tavallaan vanhempiemme "vankina" siihen asti, kunnes tajuamme, että voimme itse vaikuttaa ja muuttaa tapaamme toimia. Usein vain toimimme tiedostamatta tietyllä tavalla, joka on peritty / opittu / omaksuttu omasta lapsuudenperheestä. Usein saattamme ajatella jostain asioista, että minä en ainakaan tee sitten niinkuin äitini tai isäni tekee, mutta todellisuudessa sama toimintamalli voi kuitenkin olla sama vaikka tapa tehdä asiaa olisikin hieman eri. Tämä vain ilmenee hieman eri asioiden yhteydessä. Tärkeää on kuitenkin tietää ja ymmärtää, että itse tekee ja luo nyt oman elämäänsä. Vaikka lapsena ei ole ollut mahdollisuutta valita, niin nyt aikuisena meillä jokaisella on tähän mahdollisuus. Niin sinulla kuin minullakin. Tästä syntyy hyvinvointia elämään. Vain omannäköistä elämää elämällä onkin mahdollista voida kokonaisvaltaisesti hyvin.

Kun elää omaa elämäänsä syntyy myös kiitollisuus siitä, mitä kaikkea onkaan saanut osakseen. Elämää osaa arvostaa ja sen mukanaan tuomia lahjoja. Tänä aamuna minä tunsin valtavaa kiitollisuutta siitä, että sain laittaa lenkkarini jalkaan ja lähteä saattamaan lapsiani kouluun ym. lintujen laulaessa ja auringon paistaessa. Siinä matkalla tutkimme oravan syömää käpyä. Niin pienistä hetkistä onni ja kiitollisuus elämää kohtaan koostuukin. Kiitollisuus, kuin myös onni, lisääntyy sitä mukaan mitä sitä käyttää. Olemalla kiitollinen väistämättä lisäät omaa hyvinvointiasi. Olemalla aidosti kiitollinen huomaa oman arjen onnen hetket.

Minun kiitollisuuden aiheet juuri tällä hetkellä ovat omat lapseni ja mieheni, oma fyysinen kunto sekä henkinen hyvinvointi, auringon paiste, hetken hiljaisuus, kauniit kukat ja luonto, ihana aamiainen... Olen kiitollinen niin monesta ja kaikki liittyvät tavalla tai toisella täysin  omaan arkeeni. Olen  kiitollinen elämästäni.

Mistä sinä olet tänään kiitollinen?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!