Etusivu

perjantai 2. toukokuuta 2014

Elämäsi on sitä mitä siitä teet


Tämä nainen on pakannut laukut ja suuntaa opintoviikonloppua kohti!

Eilen illalla pysähdyin miettimään tämän hetkistä elämääni, onko tämä sitä mitä haluan, haluanko vielä jotain muuta, olenko oikealla polulla, johtaako tämä sinne minne haluan, minne minä haluan, mitä minun sydämeni sanoo, olenko kuunnellut sitä... Ja totesin, kyllä on ja kyllä olen! Teen tällä hetkellä elämässäni juuri niitä asioita mitä haluan ja se tuntuu hyvälle. Joskus on vain tarpeen muistuttaa itseä siitä, ettei lopputulos ole se tärkein asia. Aina ei tarvitse tietää missä sitä on viiden vuoden tai edes vuodenkaan päästä. Mutta sillä on väliä mitä teet ja miten teet. Sydämessäsi tiedät milloin olet oikealla tiellä.

Olen jo jonkun aikaa kysynyt itseltäni aina elämäni "taite kohdissa", siis silloin kun en ole ihan varma suunnasta tai muuten tunnen epäröintiä, teenkö tätä siksi että pitää vai siksi että haluan? Tämän kysymyksen esittäminen itselle ja siihen rehellisesti vastaaminen voi antaa oikean suunnan elämään. Se voi muuttaa elämän perspektiiviä ja laittaa asiat oikeisiin mittasuhteisiin. Kannattaapa siis kysäistä tätä itseltä, vaikka asiat olisivatkin hyvin. Voi yllättyä siitä, että asioita saattaakin tehdä siksi, että luulee näiden olevan oikein, luulee muiden toivovan tätä tai ulospäin kaikki näyttää hyvälle ym. Syitä tähän on monia. Omasta halusta toiminen tuo iloa elämään. Vaikka välillä olisikin stressiä, ei omasta sisäisestä halusta toiminen ole jatkuvaa puurtamista, vaan myös nautintoa. Kun tuntee itsensä, tietää mitä haluaa ja on valmis tekemään töitä tämän eteen. Silloin kysymykseen vastaakin, koska haluan. Niin minä nyt vastaan, "haluan", vaikka tuleva tentti jännittää ja hieman stressaakin ja tiedän, että minulla on paljon töitä uuden oppimisessa. Mutta tätä minä nyt kuitenkin haluan.

Mutta silloin, jos et vielä tarkalleen tiedä mitä haluat, kaikki ei ole hyvin ja et tiedä suuntaan mihin olet menossa, tarvitset aikaa itsesi kuuntelemiselle. Tämä vaatii pysähtymistä ja hiljentymistä. Yksi keino löytää mitä haluaa, on tehdä "Minun elämäni taulu" harjoitus. Kuvittele eteesi iso valkoinen seinä, jonka otsikko on "Minun elämäni". Pikkuhiljaa täytä taulua sellaisilla asioilla ja tunteilla, joita haluat kuuluvan elämääsi. Katsele rauhassa seinää ja anna taulun elää. Tämä on sinun tulevaisuutesi. Tätähän sinä haluat. Eikö vain?
 
Tärkeää on kuitenkin muistaa oma osuus tulevaisuuden luomisessa. Sinä itse voit siihen vaikuttaa. Kannattaakin pohtia, puuhaileeko elämässään niiden asioiden parissa, joiden kanssa haluaa ja onko matkalla sinne minne haluaa. Vai puurtaako jatkuvasti sellaisten asioiden parissa, joita vain pitää tehdä syystä tai toisesta. Elämäsi on sitä mitä sinä siitä teet. Mikäli elämässäsi on jotain mitä et halua, uskalla irrottautua siitä. Jos et voi sitä tehdä, hyväksy se täysin sellaisena kuin se on. Muuta se mitä voit ja valitse elämääsi niitä asioita, joita haluat. Tällä tavoin olet matkalla omannäköiseen elämääsi. Sinulla on avaimet sinun elämääsi. 
 
Mukavaa viikonloppua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!