Etusivu

keskiviikko 19. maaliskuuta 2014

Nyt se tuli....

... TAKATALVI! Tai ainakin jotkut tätä sellaiseksi kutsuvat. Aamulla verhojen vetäminen sivuun ei nostattanut samoja fiiliksiä kuin viime viikolla auringon tulviessa jo sälekaihtiemien läpi sisään. Sitä jo sisäisesti hymyili tietäessään, että aurinko valaisee. Avattuani verhot oli heti tunne, että mitähän ihanaa tänään tapahtuu. Tätä fiilistä ei ollut tänä aamuna. Auringolla ja valolla on ihmeellinen vaikutus meihin ihmisiin. Ja tästähän on puhuttu ja kai tutkittukin vaikka kuinka ja paljon. Mutta...

Aloin pohtia, miksi en kuitenkin voisi tänäänkin ottaa tuota samaa fiilistä itselleni kuin auringon paistaessa, yrittää voin ainakin. En tiedä onnistunko. Kaikki kuitenkinhan on kiinni siitä mitä itse ajattelemme. Ajatuksemme luovat tunteita. Kokeileppa. Jos ajattelet, että hitto kun on raskas päivä tiedossa, niin taatusti hetken kuluttua alkaa olokin olla surkea. Mitäpä jos ajatteleekin, ihanaa mikä päivä on edessä, väistämättä alkaa hymyilyttämään ja tuntua iloiselle. Ainakin minulla tämä toimii. Ei siis ole samantekevää mitä ajattelemme. Keho reagoi ajatuksiimme ja tunteethan ne ovat kehollisia. Tätä ei vaan tule ehkä riittävän usein sovellettua arkeen. Ainakaan minun, kuten tänä aamuna. Silloin kun on vaikeaa, raskasta ja tuntuu että kaikki hommat kasautuvat päällekäin tai ei saa otetta mistään, tulisi pysähtyä ja kiinnittää huomio omiin ajatuksiin. Vaikka kuinka kiirehtisi ei välttämättä ehtisi yhtään paremmin perille kuin hitaammin. Ehtisi myös ajatella myönteisesti. Ehtisi olla läsnä ja mikä parhainta pystyisi nauttimaan.


Niin ne nämäkin oksat ovat vain tyynesti puroon taipuneina. Puro välillä virtaa ja kuohuaa, joinain talvina melkein jäätyy kokonaan, kesällä auringossa liplattaa ja oksat puunrunkoineen vain ovat ja ottavat vastaan mitä tulee. Hienoa oksat! Niinpä siis minunkin tulee, hyväksyä tämä tuisku ja harmaus. Elämäni ei sitä kuitenkaan tarvitse olla. Minun sisälläni voi loistaa se lämmin aurinko ja valo tästä takatalvesta huolimatta. Eikä tarvitse muuta kuin ajatella myönteisesti, ajatella siis ihanaa mikä päivä!

Niin ja minulla onkin jo paljon iloisempi olo, kuin aamulla ne verhot avatessani. Ihana päivä siis tämäkin! Ihanaa päivää sinullekin! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!